Faciliteter

Upplevelser

Sveg är en charmfull tätort med fjällen och hela härliga Härjedalen inom räckhåll
I Sveg hälsas du välkommen av världens största träbjörn! Har du tur kan du också få syn på en livs levande björn! Björnen är Härjedalens landskapsdjur och de har vi gott om i våra skogar! I Sveg är det nära till allt; butiker, restauranger, jakt, fiske, friluftsliv och orörd natur.

Bada/simma/basta i det nya badhuset i Sveg
100 meter från Hotell Mysoxen ligger det nybygda badhuset med 25-metersbassäng med fem banor, hopptorn, vattenrutschbana, klättervägg, bubbelpool, ett barn-lekområde och café.

Henning Mankell, uppväxt i Sveg
Varför inte göra ett besök på kulturcentrum Mankell, bara 300 meter från Hotell Mysoxen. Titta på utställningen eller varför inte gå 10- stoppsturen runt Sveg?

Vintertid kan ni åka slalom i Björnberget med en fantastisk utsikt – bara 5 km från hotellet
Där finns 5 nedfarter, funpark och barnbacke. På Hotell Mysoxen bor du också endast ca: 6 mil från Vemdalens, Björnrikes och Lofsdalens fantastiska skidanläggningar.

Golf
I Byvallen strax öster om Sveg finns Vallsjön, en annan välbesökt badplats. Här finns också en av Sveriges vackraste golfbanor. Golfbanan besöks både av golfare och av andra som bara vill njuta av god mat och en härlig utsikt.

Fiske
I Sveg finns också åtskilliga fiskevatten och många väljer att lägga sin fiskesemester i detta område. Ljusnan är till exempel ett förstklassigt öringvatten. I Ljusnan kan du fiska storöring och även prova på spinnfiske mitt i Sveg.

Välkommen till Sveg i Härliga Härjedalen
Härjedalen är unikt som Sveriges högst liggande landskap, med en enastående natur och med stora variationer mellan fjällmassiven i väster och skogslandet i öster. Här åker du skidor i välpreparerade skidsystem, på tur eller utför i någon av de många skidanläggningar.

Mer om Sveg på Wikipedia… Bilder från Sveg på flickr…


Nyheter