Aktiviteter och upplevelser i Sveg och Härjedalen

Sveg är en charmfull tätort med fjällen och hela härliga Härjedalen inom räckhåll för besökaren! Härjedalen är unikt som Sveriges högst (m.ö.h) liggande landskap, med en enastående natur och stora variationer mellan fjällmassiven i väster och skogslandet i öster. Vid ankomsten till Sveg hälsas du välkommen av världens största träbjörn! Björnen är Härjedalens landskapsdjur och dem har vi gott om i våra skogar. 

Sammanfattningsvis kan sägas att i Sveg är det nära till allt: butiker, restauranger, jakt, fiske, friluftsliv och orörd natur.

Vildmark

Om du är intresserad av att få se den vackra, mäktiga björnen – och även andra stora rovdjur, i sin naturliga miljö, så finns flera aktörer som erbjuder safari och upplevelser från gömslen, som till exempel Lofsdalen Bear´s Den .

Bada, simma och basta

100 meter från Hotell Mysoxen ligger badhuset i Sveg. Här finns en 25-metersbassäng med fem banor, ett hopptorn, vattenrutschbana, klättervägg, bubbelpool, ett barn-lekområde och café. Mysigt för barnfamiljen att kunna varva med utomhusaktiviteterna.

Skidåkning

Här i Härjedalen åker du skidor i välpreparerade skidsystem, oavsett om det är på längdtur eller utför i någon av de många skidanläggningarna. Bara 5 km från Hotell Mysoxen finns den fina lilla skidanläggningen Björnberget. Här finns 5 nedfarter, funpark och barnbacke – och en underbar utsikt. På hotellet bor du också tillräckligt nära Vemdalens, Björnrikes och Lofsdalens fantastiska skidanläggningar för att kunna göra dagsutflykter och variera dina upplevelser.

Vandring

I Sveg och runt hela Härjedalen finns väldigt fina vandringsleder, från den 1 km långa Trollstigen i Linsell där barnen kan upptäcka troll och pysslingar, till mer utmanande vandringar för den som kanske till och med vill övernatta. Linsells vandringsförening arbetar med att markera upp gamla leder och i dagsläget finns till exempel en ca 2,5 timmar lång vandring, med fantastisk utsikt och chans att se björn, älg och andra vilda djur och fåglar.

Bad och Golf

I Byvallen strax öster om Sveg finns Vallsjön som, förutom att vara en välbesökt badplats, också har en av Sveriges vackraste golfbanor. Golfbanan besöks både av golfare och av andra som bara vill njuta av god mat och en härlig utsikt.

Fiske

I och runt Sveg finns åtskilliga fiskevatten och många väljer att lägga sin fiskesemester i det här området. Genom Härjedalen rinner till exempel Ljusnan som är ett förstklassigt öringvatten. I Ljusnan kan du fiska storöring och även prova på spinnfiske – mitt i Sveg.

Rulla till toppen
Scroll to Top